Care sunt bancile din Romania cu cele mai multe sucursale

08-07-2013 / Blog credite imobiliare

Care sunt bancile din Romania cu cele mai multe sucursaleCEC Bank, BRD, BCR, Banca Transilvania și Raiffeisen Bank sunt primele instituții bancare din România, ca număr de sucursale și agenții.

 

Primele 10 banci care au cele mai multe sucursale și agenții ocupă peste 80% din sistemul bancar din România. Dintre acestea, jumătate au peste 500 de unități și acoperă 10% din cota de piață.

 

O bancă deținută de stat, CEC Bank, se situează pe primul loc în topul unităților. Aceasta deține numai puțin de 1.097. Numărul este cu atât mai impresionant, având în vedere că CEC a închis mai bine de 300 de agenții de la debutul crizei până în prezent. De asemenea, în viitorul apropiat, oficialii băncii au declarat că vor continua acest proces.

 

Pe locul second în ceea ce privește numărul de sucursale bancare se află BRD, cu 915 unități. Banca Româna pentru Dezvoltare se clasează tot pe locul al doilea și din punct de vedere al activelor administrate.

 

Pe următoarele trei locuri se află BCR (561 agenții), Banca Transilvania (550) și Raiffeisen Bank (526).

 

În anul 2012, peste 300 de unități bancare au fost închise, ca urmare a restructurarii sistemului.

 


Sursa foto: forbes.ro

Urmareste-ne pe

Portalul DezvoltatorImobiliar.ro, iți prezintă ofertele complete de case și apartamente noi din cele mai importante ansambluri rezidentiale din România. Sigla www.dezvoltatorimobiliar.ro şi sloganul "Portalul de Case si Apartamente Noi" sunt mărci înregistrate în Registrul Mărcilor cu certificat Nr. 138300.

© Copyright 2013 - 2024 dezvoltatorimobiliar.ro Toate drepturile rezervate.